Contact

Contactgegevens

Mail: info@cratebridge.com

CraTeX wordt mede mogelijk gemaakt door Studievereniging ConcepT:

Locatie: Horst C-016 C-018

Adres: 7500AE Enschede – Postbus 217

Telefoon:+31 53 489 38 84

Website: www.ConcepT.utwente.nl

Mail: ConcepT@ConcepT.utwente.nl

Over CraTeX

Het bouwen van een brug van bierkratten klinkt op het eerste gehoor als een ludieke activiteit voor in het weekend, maar niets is minder waar. De titel voor het bouwen van een krattenbrug met de grootste overspanning is de laatste jaren een strijd tussen de universiteiten van Delft en Eindhoven, waarbij duizenden bierkratten worden gebruikt. Studievereniging ConcepT vindt dat het tijd is om het record terug te halen naar Enschede. Het plan is om tijdens de Open Dagen van de Universiteit Twente in november 2018 een bierkrattenbrug te bouwen op de campus met een overspanning van meer dan 27 meter!

Wat houdt het evenement in?

Het bouwen van een bierkrattenbrug is geen simpel proces; zo zullen er naar schatting acht duizend bierkratten nodig zijn om de gehele brug te bouwen. Het bouwproces zal dan ook ongeveer vier volle dagen in beslag nemen, waarin met een bouwteam van veertig man de brug zorgvuldig volgens de bouwtekeningen in elkaar wordt gezet. Hierbij wordt de hulp van een externe constructeur ingeschakeld, die zorg zal dragen voor de veiligheid van het gehele proces.

Na vier dagen intensief bouwen zullen op 17 november 2018 de steigers – die als ondersteuning de brug hebben gedragen – worden verwijderd. Als de bierkrattenbrug minimaal één uur lang zonder enige vorm van hulp veilig kan blijven staan en aan het regelement voldoet, zal de recordpoging goedgekeurd worden en zal het record bierkrattenbrug bouwen weer terug zijn in Enschede.

Hoe komt dit evenement tot stand?

Vanaf de start van april is een commissie van studievereniging ConcepT – genaamd CraTeX – met elf hardwerkende Civielers aan de slag gegaan om van de grote droom realiteit te gaan maken. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang: de locatie op de campus is geregeld, sponsoren worden volop benaderd en het ontwerp van de brug verloopt gestaagd. En ook de komende maanden gaat de commissie aan het werk om het bouwteam op te zetten, naamsbekendheid te creëren, vergunningen vast te leggen, een test brug te bouwen en nog veel meer. Dit alles zodat in november een prachtig evenement met een record winnende bierkrattenbrug neergezet kan worden!

 

Om dit alles even samen te vatten; door elf commissieleden en veertig bouwers wordt tussen 12 november en 17 november met ongeveer acht duizend bierkratten een bierkrattenbrug gebouwd met een overspanning van 27 meter, om op 17 november 2018 het record voor de bierkrattenbrug met de grootste overspanning op naam van Studievereniging ConcepT te kunnen zetten!