Bedrijven

Bouwbedrijf Van Wijnen is al vanaf het eerste moment een goede partner geweest met vele adviezen. Ook is een BIM Modelleur betrokken geweest bij het modelleren van de bouwplaats én levert Van Wijnen materialen om de bouwplaats in te richten. Daarnaast willen wij ook de volgende partners van Van Wijnen bedanken: Allfence, Boels en Voskamp. Zij dragen ook allen hun steentje bij aan het evenement.

De Universiteit Twente stelt het terrein beschikbaar waarop de krattenbrug gebouwd gaat worden. Tevens krijgen wij veel hulp vanuit de verschillende afdelingen van de UT, zoals het terreinbeheer, het evenementenbureau en de beveiliging.

Koninklijke Grolsch levert de belangrijkste onderdelen van de brug: bijna negen duizend bierkratten! Ook zal Grolsch ons bouwteam én de gasten tijdens de wereldrecordpoging voorzien van heerlijke alcoholvrije drankjes.

De Brug is een uitzendbureau die ons helpt met het zoeken naar personeel om de heftrucks en hoogwerkers te bemannen. Deze heftrucks worden gebruikt om de bierkratten gemakkelijk te verplaatsen over het terrein.

Grondverzetbedrijf Goering uit Haaksbergen gaat ons helpen door de grond te prepareren, zodat deze mooi egaal wordt. Hierdoor krijgen de torens van de brug een stevige fundering en staan ze op gelijke hoogte.

De student Union houdt zich onder andere bezig met het bevorderen van studentenactiviseme, zo helpt de Student Union ons ook met de sponsoring van het evenement. 

Enschede Stad van Nu bevordert de ondernemingsgeest van mensen. Initiatieven zoals onze recordpoging worden dan ook zeker erkend. Daarom ondersteunt Enschede Stad van Nu ons in de vorm van sponsoring.

Spinder is een gerenommeerd stalinrichtingsbedrijf. Zij sponsoren de krattenbrug door het leveren van rubberen matten die gebruikt worden om de brug  op zijn plek te houden, daarnaast leveren ze ook spanbanden die gebruikt worden tijdens de opbouw van de brug.

Douwes is een allround servicepunt voor groot materieel die ons ondersteunt door middel van heftrucks en een hoogwerker te leveren. Dit materieel wordt gebruikt bij het opbouwen van het terrein en de brug.

Poly Temp is een bedrijf die marketing, ondersteuning en service biedt aan medische koelkasten binnen Europa. Deze koelkasten worden veelal gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden. Poly Temp ondersteunt ons door middel van sponsoring, omdat ze geloven in ambitieuze projecten als Krattenbrug Twente.

Twente Klinker heeft een ruim aanbod aan bestrating. Zij helpen ons daarom ook bij het leveren van de betonplaten die zullen dienen als fundering voor de brug. Tevens leveren zij betonblokken die tijdens het vijzelen als contragewicht zullen dienen.

Wagemaker is een civieltechnisch bouw consultant gespecialiseerd in de infrastructuur op fysiek en virtueel  gebied. Met de grote kennis van Wagemaker omtrent het bruggen bouwen hebben ze ons geholpen met het doorrekenen van de krachten op de krattenbrug.

Takkenkamp Gevelonderhoud B.V. uit Zelhem levert ons de benodigde steigers om de brug te kunnen bouwen. Zo leveren ze de ondersteunende steiger voor de boog en enkele rolsteigers. Ook leveren ze de benodigde materialen om onze bouwers te kunnen zekeren als ze op hoogte werken.

Roos Kunststof Rijplaten Verhuur B.V. helpt ons door rijplaten te leveren. Ze komen vanuit Den Haag om bij ons de rijplaten voor vrachtwagens, heftruck en verreiker klaar te leggen, zodat het bouwproces in gang gezet kan worden.

Twentse weg- en waterbouw B.V. helpt Krattenbrug Twente door het leveren van een puinbak en verkeersborden die het fietspad afzetten. De puinbak wordt ingezet als waterbak, hierin worden de kratten gevuld die later in de toren hun rol gaan vervullen.