Voorbereiding

Om een brug te kunnen ontwerpen met een bepaald materiaal moeten eerst de materiaaleigenschappen worden bepaald. Bij de krat kwam dit eerst neer op de maten en gewichten.

Hieruit bleek dat een krat 240 mm hoog is, 300 mm breed en 400 mm lang.

Er zijn verschillende gewichten getest. De reden hiervoor is dat binnen de kratten in de brug verschillende kratten worden gebruikt. Zo zitten in de boog lege kratten zonder fles. In de torens zitten kratten die zwaarder zijn doordat de kratten gevuld zijn met flessen. Deze flessen worden vervolgens ook nog gevuld met water. Omdat er in totaal 3584 kratten in de torens zitten, is dit een aardig proces om al deze kratten met gevulde flessen te voorzien! Het gewicht van een lege krat is ongeveer 1,8 kg. De gevulde kratten zijn ruim 8 keer zo zwaar en wegen 15 kg.

Vervolgens zijn de testen gedaan voor de sterkte van een krat. Om te weten hoe groot de brug moet zijn moet worden gekeken wat een krat aankan op het gebied va krachten. Hiervoor zijn proeven gedaan, zoals te zien in de media (link naar filmpje). Door middel van een pers zijn de kratten belast tot een punt waar ze begonnen te vervormen. Vervolgens kan uit de data worden verkregen wat de maximale krachten zijn en welke andere eigenschappen in de kratten gevonden konden worden. Hieruit bleek dat wanneer we een krat in verband op een andere krat plaatsten, het krat ruim 1800 kg aan gewicht aankon. Dit staat ongeveer gelijk aan een SUV! Als de kratten onder schuifspanning getest werden konden deze ongeveer 400 kg aan.